چرا بعضی از استارتآپها شکست میخورند؟
شما بهعنوان کسی که در بازار کسبوکار اینترنتی کار میکند یا به آن علاقهمند است حتماً دیدهاید روزانه چندین استارتآپ جدید به بازار معرفی میشوند و مدتی بعد هیچ اسمی از آنها نیست. همۀ استارتآپها به موفقیت نمیرسند، تعداد زیادی از آنها شکست میخورند. بررسی دلیل شکست استارت آپها یا موفقیت آن ها کمک خوبی برای شماست تا علل موفقیت آنها را بدانید و اشتباهات آنها را تکرار نکنید.
چرا همۀ استارتآپها موفق نیستند؟
برخی استارتآپ را بدین گونه تعریف میکنند استارتآپ یعنی ارزشآفرین، پایداری، مبتنی بر فنّاوری نوین و آیندهنگری. راهاندازی استارتآپ نیاز به ایده دارد. این ایده است که موفقیت یا عدم موفقیت استارتآپ را تضمین میکند. قبل از راهاندازی استارتآپ باید ایده را خوب بررسی کنید؛ ایرادهای آن را رفع کنید. نیاز نیست ایدۀ شما نو و تازه باشد و تا الآن کسی آن را اجرا نکرده است. شما میتوانید ایده را از کسبوکار موفق بگیرید و آن را بهصورت پختهتر و بهتر، دوباره اجرا کنید.
استفاده از ایدههای خام
اولین مشکل اغلب استارتآپ استفاده از ایدههای خام و نپخته است. بهمحض اینکه ایدهای به ذهن رسید نباید کسبوکاری راهاندازی کرد. همۀ جوانب ایده باید بررسی شود. هدف، مشکلات احتمالی، زیرساختها همه باید مشخص شود. لازم است قبل از راهاندازی کسبوکار، تمام موارد بر روی کاغذ طراحی شوند. ایرادها، هدف اصلی و اهداف جزئی مشخص شود. نقشه راه طراحی شود. شروع کار لازم نیست خیلی گسترده باشد اما باید برای گسترش آن، پیشبینیهای لازم انجام شود تا در صورت موفق بودن، بتوانید کارهای بعدی را هم انجام دهید.
استفادۀ نادرست از ایدههای تکراری
شناخت بازار و آشنایی با استارتآپهای موفق و ناموفق اولین گام در راهاندازی استارتآپ است. گاهی ایدهای در بازار شکستخورده است و شما بدون بررسی عوامل شکست آن، دوباره با همان ایده استارتآپ جدید راهاندازی میکنید و حتماً شما هم شکست خواهید خورد. حتی اگر از ایدههای تکراری موفق برای استارتآپ استفاده میکنید باید بررسی کنید که شما قرار است چه مزیت رقابتی ایجاد کنید تا مشتریان را بهسوی خود جلب کنید، شما به راحتی نمیتوانید با کسانی که سالها در این بازار کار کردهاند، رقابت کنید. پس مزیت رقابتی خودتان را قبل از شروع بدانید.
برخی نیز ایده را عیناً از سایتها ایرانی یا خارجی کپی میکنند و میخواهند آن را اجرا کنند. برخی ایدهها در فرهنگهای ویژهای اجرایی است؛ ایدۀ شما باید متناسب با فرهنگ ایرانی باشد تا بتواند برای خودش موفقیتی کسب کند. آپارات کپی از یوتیوب است و دلایل زیادی باعث موفقیت آپارات شده است مثلاً فیلتر بودن همیشگی یوتیوب در ایران، اگر قصد راهاندازی ایدهای را داشتید که کپی شده است حتماً همۀ جوانب آن را بررسی کنید. اگر قرار است همان حرفهای دیگران را بزنید این کار را انجام ندهید. اگر یوتیوب در ایران فیلتر نبود شاید آپارات موفقیت امروزی را نداشت. به شانس متکی نباشید.
شبکهسازی نادرست
برای موفقیت شما نیاز دارید در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید و دنبال کننده داشته باشید. اما بالا بودن تعداد بازدیدکننده دلیل موفقیت شما نمیتواند باشد باید کیفیت دنبال کنندگان شما بالا باشد. در استفاده از شبکههای اجتماعی مانند لینکدین حرفهای برخورد کنید. بدانید این شبکه برای افراد متخصص است؛ پس شما هم مانند متخصصین در این شبکه فعالیت داشته باشید و استارتآپ خود را معرفی کنید.
در اینجا بخوانید:چه نکاتی در موفقیت استارتآپها مؤثرند؟
استفاده از تیم نامناسب
اغلب برای راهاندازی استارتآپ نیاز به کار گروهی دارید؛ در انتخاب اعضای تیم دقت زیادی داشته باشید. افرادی که توان کار جمعی را ندارند برای تیم شما مناسب نیستند. افراد تیم شما باید درزمینهٔ کاریشان متخصص باشند؛ در راهاندازی کسبوکار بر روی تخصص افراد بیشتر از مباحث دوستی تأکید داشته باشید.
شکیبایی و صبر
هر کاری برای موفقیت نیاز به صبر دارد. نباید انتظار داشته باشید که در عرض چند ماه به موفقیتهای بزرگی برسید. برای دیده شدن در گوگل و برای ایجاد ترافیک در سایت شما باید صبور باشید. باید کارها را بهصورت اصولی انجام دهید و منتظر نتیجه بمانید.
نکتۀ پایانی: هیچ تضمینی برای موفقیت استارتآپ وجود ندارد. اما اگر شما یک سری نکات را در نظر داشته باشید و دلیل شکست استارت آپها را بررسی کنید میتوانید با شروعی خوب تا حدودی موفقیت خودتان را پیشبینی کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
نکاتی دربارۀ کسب درآمد اینترنتی بدون سرمایۀ اولیه
156 بازدید
-
اهمیت شناسایی رقبا
367 بازدید
-
روش های طراحی وبسایت
296 بازدید
-
چگونه مشتریان کسبوکار اینترنتی خود را حفظ کنیم؟
322 بازدید
-
آشنایی با انواع مدلهای کسبوکار اینترنتی
317 بازدید
-
توصیههای ضروری برای افزایش تمرکز در کسبوکارهای خانگی
291 بازدید
دیدگاهتان را بنویسید